Brödmix 250 g, Funsjonell mat

63  Kr

Lättbakat bröd, tillsätt bara vatten. Form finns med i paketet

Ger 1 bröd

Näringsinnehåll per 100 g färdigt bröd:
Energi 605 kJ/145 kcal
Fett 8,4 g
Kolhydrater 2,5 g
Kostfiber 21,2 g
Protein 8,7 g
Salt 1,0 g

Ingredienser:
Frön och kärnor (psyllium, solros, sesam, pumpa, lin), fiber (från sockerbetor, cikoria och ärter, FiberFin resistent majsstärkelse), helägg – pulver, ärtprotein, sötningsmedel Sukrin (erytritol), bakpulver (E450, E500), mineralsalt (natriumklorid och kaliumklorid).

Baka brödet såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Töm påsens innehåll i en bunke och tillsätt 12 dl vatten. Blanda noga och häll över degen över i brödformar. Om du önskar kan du strö på lite frö, till exempel solrosfrön eller pumpafrön. Tillaga brödet i ca. 60-70 minuter nederst i ugnen. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler, utan att täcka över. Brödet förvaras bäst i en påse i kylskåpet.

Tips:
Önskar du en sprödare skorpa, kan du använda brödet i brödrost.
För dig som vill ha ett lite mindre fuktigt bröd, kan det rekommenderas att tillaga brödet på bakplåt med bakplåtspapper istället för i form. Låt degen stå och svälla i bunken i ca 3 minuter. Därefter formar du brödet önskad bröd form med fuktade händer. På det sättet får brödet en större stekyta, något som gör att brödet får sprödare skorpa. Tillaga brödet längst ner i ugnen och förläng ev. tillaganingstiden med några minuter.

slutsåld
  • Tillverkad av: LowCarb


Copyright © 2018 LCHF shop. Powered by Zen Cart