Guarkärnmjöl 125 g EKO

59  Kr

Förtjockningsmedel till bröd, glass, såser, efterrätter mm.

Kan användas att reda både kalla och varma rätter för att få en krämigare och tjockare kosistens. Sväller fort och det behövs bara lite (sväller ca 8 ggr mer än motsvarande mängd majsstärlekse). Kör med stavmixer för att undvika klumpar eller ströa väldigt försiktigt.

Guarkärnmjöl är en kolhydrat som utvinns ur guarväxten Cyamopsis tetragonolobas frön. Guarmjölet passerar tarmen utan att tas upp av kroppen. Växten är en baljväxt liknande sojabönan. Personer som är allergiska mot sojabönor kan reagera även på guarkärnmjöl då de påminner en hel del om varandra. När guarkärnmjölet används som tillsats så har den E-nummer E412 vilket är vanligt inom livsmedelsindustrin.

slutsåld
  • Tillverkad av: EKO


Copyright © 2018 LCHF shop. Powered by Zen Cart